Ensimmäiset Hymykodit nousevat Nokialle 2018. Kerromme tonttiterveisiä tasaisin väliajoin. Nyt voimme ilolla kertoa, että raivaus on aloitettu ja hyvässä vauhdissa! Lue myös vinkkimme tontin ensivaiheisiin ja tontin raivaamiseen. 

Ensimmäisenä tontilla alkaa raivaus, kun tontilla olevasta puustosta ja muusta kasvustosta lähdetään muovaamaan rakennuskelposta tonttia. Hymy on ollut huulillamme huhkiessamme pienessä tihkusateessa – on ilo rakentaa unelmien tontille tulevien asukkaiden puolesta kauniiseen maisemaan. Raivauksen alkaessa pitää huolehtia työmaan työmaan turvallisuudesta. Tonteilta löytyy usein paljon historiaa ja säilytettäviä, arvokkaita piirteitä mm. puita, kaivoja, kiviä ja kasvustoa, joten kannattaa tutkailla rauhassa kaikkea tontilta löytyvää ennen purku- ja raivaustöitä. Ekologinen rakentaminen on ennen kaikkea alusta alkaen ympäristöä kunnioittavaa ja ympäristöä hyödyntävää suunnittelua.

Muista hoitaa turva-asiat kuntoon alusta alkaen

Vaikka rakennustyömaa on vasta aluillaan, on tärkeää huomioida turva-asiat jo ennen varsinaista rakentamista. Mekin saimme ensimmäiset komeat vierailijakypärät jo hyvissä ajoin. Syyskuussa asensimme raivauksen yhteydessä myös työmaa-aitaukset turvaamaan tontin aluetta.

 

Nokian Kaivolankadun Hymykodit tontin kasvillisuutta

Pihasuunnitelma kannattaa tehdä ajoissa 

Usko tai älä – huolella tehty pihasuunnitelma auttaa koko projektisi kokonaissuunnittelussa ja työvaiheissa. Ajoissa laadittu pihasuunnitelma säästää kustannuksia.  Valaistukset pihalle kannattaa suunnitella tarkkaan jo ennen maarakentamisen aloittamista. Säästät vaivaa ja aikaa: suunnittelun voima on merkittävä jokaisessa rakentamisen askeleessa.

Rakennuspäällikkö Miika Voutilainen tontin raivaustöissä

Hyödynnä tontilla raivauksesta löytyneet luonnon helmet

Raivatessa tonttia metsästä löytyy upeita helmiä, joita ei kannata hävittää. Esimerkiksi Sotkan Hymyn tontilta löytyneet marjapensaat viedään rakennusprojektin ajaksi siirtoistutukseen, jotta uudet asukkaat pääsevät nauttimaan vitamiinit omalta pihaltaan, tuoreena. Kaadetuista koivuista taas jalostamme esimerkiksi penkkejä uusiin ympäristöystävällisiin Hymykoteihin.

 

Nokian Kaivolankadun Hymykodit aluepiirros
Nokian Kaivolankadun Hymykodit - 3D-aluemallinnus, taiteilijan näkemys

3D mallinnus alueesta sen valmistuttua. Kuva on viitteellinen.

Ensimmäiset Hymykodit ovat nyt myynnissä Nokialla

Työt tontilla jatkuvat, niistä lisää uutisia pian.
Sotkan Hymy kohteiden myynti on myös alkanut.

Piditkö kirjoituksesta? Tutustu myös:

Mitä on CLT?

Haluatko tietää lisää?

Uutiset: Sotkan CLT-talot valmiit

Uutiset: Sotkan CLT-talot valmiit

Nyt voin ilolla kertoa että Sotka 100 CLT mallitalot ovat valmistuneet, tervetuloa tutustumaan  Ensimmäisenä valmistuneen talon sisäpuolen sisustus toteutettiin Royal-sisustusteeman mukaan. Lopputuloksesta olemme todella ylpeitä. Rakentamisen aika on ollut...

Pin It on Pinterest